Home Aanhangwagens
Klik hier voor onze aanbiedingen Klik hier voor onze demo modellen
Lees meer >
Aanhangwagens – Wanneer heeft u een aanhangwagen nodig? Een aanhangwagen is onmisbaar wanneer u meer wilt vervoeren dan hetgeen in uw auto past, het te vervoeren object zwaarder is dan dat uw auto mag laden en wanneer het volume van het te vervoeren object groter is dan in uw auto past. Wanneer u in de breedst mogelijke zin van het woord spullen wilt vervoeren, komt een aanhangwagen perfect van pas

Bij Betanco aanhangwagens zijn alle soorten en maten aanhangwagens te verkrijgen, een uitgebreid assortiment kunt u op onze locatie bezichtigen van geremde tot ongeremde, van bak aanhangwagens tot aanhangwagens met bak en huif, van bagage wagentjes tot grote verhuis wagens, van koelwagens tot paardentrailers. En heeft u wensen voor een bepaald merk? Bij Betanco aanhangwagens bent u aan het juiste adres.

Er zijn verschillende soorten en maten aanhangwagens. Zo adviseren wij bijvoorbeeld bedrijven in de hovenierswereld een aanhangwagen met kiep functie te nemen wegens het gemak wanneer de aanhangwagen vol met takken cq bladeren ligt deze handig te kunnen leeg kiepen. Een ander soort aanhangwagen, welke geadviseerd wordt aan grondwerk bedrijven is bijvoorbeeld een multi-transport aanhangwagen, deze is capabel om een minigraver te vervoeren wat ideaal is wanneer er op locatie graafwerkzaamheden benodigd zijn.

Om in Nederland met een aanhangwagen te mogen rijden is een B rijbewijs, en in de meeste gevallen B + E rijbewijs benodigd. Aanhangwagens zijn er met verschillende soorten laadvermogens, dit varieert van 0 tot 3500 kg. Voor aanhangwagens t/m 750kg is men bevoegd een personenauto met aanhanger te besturen die, inclusief laadvermogen, niet meer weegt dan 750kg, hierbij geldt dat alleen rijbewijs B volstaat.

Wanneer 750 kg wordt overschreden is het met B-rijbewijs alleen toegestaan , wanneer de toegestane maximale massa van de totale combinatie  ( zie F2 op de kentekenbewijzen van  auto + aanhangwagen ) niet meer dan 3500 kg bedraagt en de  maximale te trekken massa van de auto ( 0.1 op het kentekenbewijs ) niet wordt overschreden . Voldoe je niet aan deze eisen dan heb je voor een transport tot 3500 kg BE-rijbewijs nodig.
< Lees minder